Nieuws

Zondag 21 juni, is het Internationale Yogadag. 
Op initiatief van de premier van India is 21 juni vanaf 2014 uitgeroepen door de Verenigde Naties tot Internationale Yogadag. De dag wordt met groeiend enthousiasme over de hele wereld gevierd.
Wereldwijd zijn er deze dag honderden Yoga events en Nederland doet ook mee. Het doel van deze Yogadag is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met Yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving.
Yoga helpt mensen positief denken. Daarbij is een Yogi-lifestyle vaak vegetarisch of veganistisch. Door deze keuze willen Yogi’s hun liefde voor de natuur en geweldloosheid uiten. Hierdoor gebruikt men minder CO2, ook een middel tegen klimaatverandering.
Hierbij een link naar een klassieke serie van zonnegroeten, om deze internationale Yogadag mee te vieren.
Veel oefenplezier!

 

Groet aan Druva

Ervaar evenwicht op je yogamatje en in het dagelijkse leven!

Onderstaande link leidt je naar : Groet aan Druva

https://youtu.be/8Yhcd0ctd6U

 

 

 

 

 

Yogalessen gaan online!

Momenteel zijn er geen groepslessen op locatie, wél is Prema Yoga met ingang van de lente van 2020 gestart met het aanbieden van digitale yogalessen online.

We doen ons best om de Prema Yoga-sfeer nu bij u thuis te brengen.

Laat de stress los en doe mee!

We leren samen ontspannen!

Met ingang van de lente van 2020 is Prema Yoga uit Steenbergen Noord-Brabant gestart met het aanbieden van digitale yogalessen online. Deze lessen zijn in principe bedoeld voor de groepscursisten van Prema Yoga in Bergen op Zoom en Steenbergen die door het coronavirus niet op locaties kunnen plaatsvinden.

We doen ons best om de Prema Yoga-sfeer nu bij u thuis te brengen. Naast de cursisten zijn deze online lessen door alle geïnteresseerden en liefhebbers te volgen. Een warme yogagroet, Inga de Voogd. www.premayoga.nl

voor meer yoga en meditatie oefeningen kijk en abonneer op ons youtube kanaal

Citaat van de maand juli:

“Mogen wij de stilte vinden om te accepteren

wat wij niet kunnen veranderen,

de moed om aan te pakken

wat wij wel kunnen veranderen,

en wijsheid om

een onderscheid te maken tussen beide…”

 

Corona update

Heb je gezondheidsklachten ?

  • Blijf thuis om uit te zieken en om anderen niet te besmetten als je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius hebt .
  • Heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of in een gebied bent geweest waar het coronavirus heerst.
  • Neem contact op met je huisarts of GGD als je klachten erger worden:
    meer dan 38 graden koorts, hoesten of benauwdheid.

Je immuunsysteem versterken met vitamine C, lees hier het artikel van dr. Schuitemaker.

Kalm blijven en verantwoordelijkheid nemen

Wees vooral bewust van jezelf: bang zijn of in paniek raken werkt averechts. Zoek naar jouw balans, houdt vooral rekening met elkaar.

Dankjewel voor je begrip en medewerking.

Wanneer de yogalessen weer starten sturen we elke cursist persoonlijk bericht.

Yogaseizoen 2019/2020

 

5  elementen Yoga

“Wil men het menselijke lichaam in balans brengen dan moet men de wetten van de vier jaartijden en van vijf elementen als richtlijn aanhouden.” 

Nei Tsjing

 

 

 

 

 

 

Hatha yoga is de populairste vorm van Yoga in de westen. Hatha Yoga methode houdt in lichaamshoudingen, die asanas worden benoemd, ademhalingsoefeningen, concentratie en ontspanning. Deze manier van oefenen is niet uitputtend, maar een rustige methode voor het vrijmaken van energie. Hatha Yoga en Dru Yoga zijn een onderdeel van Raja Yoga.

Yin Yoga is langzame vorm van Yoga. Het zijn allemaal rustige houdingen die 3 tot 5 minuten worden aangehouden.  Yin Yoga houdingen vinden hun oorsprong in 1980. De Amerikaanse Paul Grilley is de grondlegger van Yin Yoga.  Op deze manier wordt bindweefsel langzaam gerekt, gehydrateerd en blijven gewrichten en spieren soepel. Naast fysieke, reguleert het ook het mentale aspect.

Dru Yoga Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd, omdat veel oefeningen de hartkracht stimuleren. Het hartchakra kan beschouwd worden als een centrum van transformatie. Door ons te richten op het hart hebben we meer begrip voor onszelf, de andere en de situatie waarin we ons bevinden. Het afweersysteem van mens sterker is als hij zich met liefde omringd voelt. Dru Yoga biedt praktische methodes om blokkades op te ruimen op elk niveau en ruimte te scheppen voor nieuwe ervaringen.

 

Parkeren bij praktijkruimte Wijngaarden Bolwerk

Yogi’s die op dinsdagavond lessen volgen in de praktijkruimte aan het Wijngaarden Bolwerk in Steenbergen worden vanwege de parkeerdruk ter plekke gevraagd hun auto’s te parkeren bij het gemeentehuis of bij de Gummaruskerk. Als u slecht ter been bent kunt u wel dichtbij de praktijkruimte parkeren.

 

 

Deelname Braderie Bergen op Zoom

Tijdens de Krabbenfoor in Bergen op Zoom was Prema Yoga met een kraam aanwezig. Mensen konden kennis maken met de gezonde en ontspannen levensstijl waar Prema Yoga voor staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Testen bioresonantie

Mensen die hun energieniveau en vitale functies in hun lichaam willen laten meten kunnen dit nu bij ons laten doen. We beschikken over een instrument dat door middel van vastpakken met de handen en aanraken met gezicht en voeten energiestromen in het lichaam kan meten. Voor meer informatie kunt u hiernaar vragen.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwe cursisten voor yogaseizoen 

Nieuwe yogacursisten kunnen zich  zich aanmelden door te bellen met 06-13634461 of via het contactformulier

 

 

 

Dalai Lama in Nederland

 

 

Therapeutische werking van Lachyoga

 

 

Reis India

In  februari 2017 ben ik voor een studiereis naar India geweest. In  Rishikesh en Varenassi heb ik een yogacursus gevolgd. Hieronder een foto-impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yogatherapeut-info

Prema Yoga is nu ook te vinden op www.yogatherapeut-info.nl.

 

 

Contact gegevens

Tel: 06-13634461 Gareelmakersdreef 30 4691 LR Tholen Wijngaarden Bolwerk 26 4651 AG Steenbergen.
Email: inga_de_voogd@hotmail.com website stats

Kamer van Koophandel

PremaYoga staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder inschrijvingsnummer 000024214558.

PrivacyverklaringInga de Voogd