Nieuws

Geen groepsyogalessen van 15 november t/m 5 december 2021 i.v.m. corona

In verband de coronasituatie heb ik besloten om in de komende drie weken geen groepslessen yoga te geven. Omdat het aantal besmettingen nu heel hoog is en nog steeds stijgt vind ik het beter om de kans om besmet te raken zoveel mogelijk te beperken.  Als de situatie na drie weken is verbeterd, wil ik de lessen vanaf maandag 6 december weer oppakken.  De nieuwe periode van 9 lessen start dan ook vanaf die datum. Ik laat jullie dan in ieder geval hierover nog iets weten.

Nu ook acupunctuur bij Prema

Vanaf 1 september a.s. biedt Prema ook acupunctuurconsulten aan. Vanaf die datum kunt u vanaf deze plaats doorlinken naar de speciale acupunctuurwebsite: www.acupunctuur-inga.nl

Voor meer Yoga videos kijk en abonneer op onze Youtube kanaal Prema Yoga! Houd onze website in de gaten voor updates en leuke Yoga videos. Iedere week nieuwe filmpjes!

voor meer yoga en meditatie oefeningen kijk en abonneer op ons youtube kanaal

“U moet niet proberen een deel te genezen

       zonder het geheel te behandelen.

U moet niet proberen het lichaam te genezen

zonder de ziel erbij te betrekken.” Plato

Heb je gezondheidsklachten ?

  • Blijf thuis om uit te zieken en om anderen niet te besmetten als je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius hebt .
  • Heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of in een gebied bent geweest waar het coronavirus heerst.
  • Neem contact op met je huisarts of GGD als je klachten erger worden:
    meer dan 38 graden koorts, hoesten of benauwdheid.

Je immuunsysteem versterken met vitamine C, lees hier het artikel van dr. Schuitemaker.

Kalm blijven en verantwoordelijkheid nemen

Wees vooral bewust van jezelf: bang zijn of in paniek raken werkt averechts. Zoek naar jouw balans, houdt vooral rekening met elkaar.

Dankjewel voor je begrip en medewerking.

5  elementen Yoga

“Wil men het menselijke lichaam in balans brengen

dan moet men de wetten van de vier jaartijden en van vijf elementen als richtlijn aanhouden.” 

Nei Tsjing

Hatha yoga is de populairste vorm van Yoga in de westen. Hatha Yoga methode houdt in lichaamshoudingen, die asanas worden benoemd, ademhalingsoefeningen, concentratie en ontspanning. Deze manier van oefenen is niet uitputtend, maar een rustige methode voor het vrijmaken van energie. Hatha Yoga en Dru Yoga zijn een onderdeel van Raja Yoga.

Yin Yoga is langzame vorm van Yoga. Het zijn allemaal rustige houdingen die 3 tot 5 minuten worden aangehouden.  Yin Yoga houdingen vinden hun oorsprong in 1980. De Amerikaanse Paul Grilley is de grondlegger van Yin Yoga.  Op deze manier wordt bindweefsel langzaam gerekt, gehydrateerd en blijven gewrichten en spieren soepel. Naast fysieke, reguleert het ook het mentale aspect.

Dru Yoga Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd, omdat veel oefeningen de hartkracht stimuleren. Het hartchakra kan beschouwd worden als een centrum van transformatie. Door ons te richten op het hart hebben we meer begrip voor onszelf, de andere en de situatie waarin we ons bevinden. Het afweersysteem van mens sterker is als hij zich met liefde omringd voelt. Dru Yoga biedt praktische methodes om blokkades op te ruimen op elk niveau en ruimte te scheppen voor nieuwe ervaringen.

Parkeren bij praktijkruimte Wijngaarden Bolwerk

Yogi’s die op dinsdagavond lessen volgen in de praktijkruimte aan het Wijngaarden Bolwerk in Steenbergen worden vanwege de parkeerdruk ter plekke gevraagd hun auto’s te parkeren bij het gemeentehuis of bij de Gummaruskerk. Als u slecht ter been bent kunt u wel dichtbij de praktijkruimte parkeren.

Testen bioresonantie

Mensen die hun energieniveau en vitale functies in hun lichaam willen laten meten kunnen dit nu bij ons laten doen. We beschikken over een instrument dat door middel van vastpakken met de handen en aanraken met gezicht en voeten energiestromen in het lichaam kan meten. Voor meer informatie kunt u hiernaar vragen.

Aanmelden nieuwe cursisten

Nieuwe yogacursisten kunnen zich  zich aanmelden door te bellen met 06-13634461 of via het contactformulier

Therapeutische werking van Lachyoga

Een studiereis naar India

Hieronder een foto-impressie:

Yogatherapeut-info

Prema Yoga is nu ook te vinden op www.yogatherapeut-info.nl.

Contact gegevens

Tel: 06-13634461
Wijngaarden Bolwerk 26 4651 AG Steenbergen.

Email: inga_de_voogd@hotmail.com

Kamer van Koophandel

PremaYoga staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder inschrijvingsnummer 000024214558.

PrivacyverklaringInga de Voogd