Nieuws

Laatste lessen 2019

In de week van 9 tot en met 13 december zijn de laatste yogalessen van het jaar 2019.

De lestijden wijken af van de normale tijden. De aanvangstijden van de lessen zijn in deze week:

Maandag 9 december:  aanvang ochtendles: 09.45 uur; aanvang avondles:  19.45 uur

Dinsdag 10 december: aanvang avondlessen: 19.00 uur en 20.30 uur (ongewijzigd)

Woensdag 11 december: aanvang ochtendles: 10.15 uur; aanvang avondles: 19.45 uur (in Moerkens)

 

Kerstvakantie

De kerstvakantie is van 16 december tot en met 5 januari. De eerste lessen beginnen weer op maandag 6 januari 2020.

 

Yogaseizoen 2019/2020

5  elementen Yoga

“Wil men het menselijke lichaam in balans brengen dan moet men de wetten van de vier jaartijden en van vijf elementen als richtlijn aanhouden.”    Nei Tsjing

 

 

 

 

 

 

Hatha yoga is de populairste vorm van Yoga in de westen. Hatha Yoga methode houdt in lichaamshoudingen, die asanas worden benoemd, ademhalingsoefeningen, concentratie en ontspanning. Deze manier van oefenen is niet uitputtend, maar een rustige methode voor het vrijmaken van energie. Hatha Yoga en Dru Yoga zijn een onderdeel van Raja Yoga.

Yin Yoga is langzame vorm van Yoga. Het zijn allemaal rustige houdingen die 3 tot 5 minuten worden aangehouden.  Yin Yoga houdingen vinden hun oorsprong in 1980. De Amerikaanse Paul Grilley is de grondlegger van Yin Yoga.  Op deze manier wordt bindweefsel langzaam gerekt, gehydrateerd en blijven gewrichten en spieren soepel. Naast fysieke, reguleert het ook het mentale aspect.

Dru Yoga Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd, omdat veel oefeningen de hartkracht stimuleren. Het hartchakra kan beschouwd worden als een centrum van transformatie. Door ons te richten op het hart hebben we meer begrip voor onszelf, de andere en de situatie waarin we ons bevinden. Het afweersysteem van mens sterker is als hij zich met liefde omringd voelt. Dru Yoga biedt praktische methodes om blokkades op te ruimen op elk niveau en ruimte te scheppen voor nieuwe ervaringen.

 

Parkeren bij praktijkruimte Wijngaarden Bolwerk

Yogi’s die op dinsdagavond lessen volgen in de praktijkruimte aan het Wijngaarden Bolwerk in Steenbergen worden vanwege de parkeerdruk ter plekke gevraagd hun auto’s te parkeren bij het gemeentehuis of bij de Gummaruskerk. Als u slecht ter been bent kunt u wel dichtbij de praktijkruimte parkeren.

 

Citaat van de maand december:

“Om je evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven.”

Albert Einstein

 

 

 

Deelname Braderie Bergen op Zoom

Tijdens de Krabbenfoor in Bergen op Zoom was Prema Yoga met een kraam aanwezig. Mensen konden kennis maken met de gezonde en ontspannen levensstijl waar Prema Yoga voor staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Testen bioresonantie

Mensen die hun energieniveau en vitale functies in hun lichaam willen laten meten kunnen dit nu bij ons laten doen. We beschikken over een instrument dat door middel van vastpakken met de handen en aanraken met gezicht en voeten energiestromen in het lichaam kan meten. Voor meer informatie kunt u hiernaar vragen.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwe cursisten voor yogaseizoen 2019/2020

Nieuwe yogacursisten kunnen zich aanmelden voor deelname aan infoavonden op maandag 26 augustus (in Steenbergen) en op woensdag 28 augustus (in Bergen op Zoom). U kunt zich aanmelden door te bellen met 06-13634461 of via het contactformulier

 

 

 

Dalai Lama in Nederland

 

 

Therapeutische werking van Lachyoga

 

 

Reis India

In  februari 2017 ben ik voor een studiereis naar India geweest. In  Rishikesh en Varenassi heb ik een yogacursus gevolgd. Hieronder een foto-impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yogatherapeut-info

Prema Yoga is nu ook te vinden op www.yogatherapeut-info.nl.

 

 

Contact gegevens

Tel: 06-13634461 Gareelmakersdreef 30 4691 LR Tholen Wijngaarden Bolwerk 26 4651 AG Steenbergen.
Email: inga_de_voogd@hotmail.com website stats

Kamer van Koophandel

PremaYoga staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder inschrijvingsnummer 000024214558.

PrivacyverklaringInga de Voogd