Groepslessen

yoga3

Lieve yogi’s,

De fysieke Yogalessen liggen nu al drie weken stil vanwege de coronacrisis waardoor het niet mogelijk is bij elkaar te komen. Veel van jullie willen echter verder gaan met het beoefenen van Yoga, zoals we altijd met elkaar deden.

Met ingang van maandag 6 april wil ik daarom via internet digitale lessen verzorgen, zodat jullie elke week een les op je computer ontvangen. Vanaf volgende week krijg je op de dag dat je les hebt via een e-mail een link. Degenen die les hebben op maandag krijgen de e-mail en de digitale les op maandag, degenen die op dinsdag les hebben op dinsdag 7 april en de woensdagcursisten op woensdag 8 april. Jullie krijgen dus elke week een link met een les.

De werkwijze is als volgt:

  1. Je ontvangt een e-mail met een link.
  2. Je klikt op die link en komt zodoende automatisch bij de digitale Yogales op Youtube terecht;
  3. Klik op afspelen en de les begint. Je kunt de les volgen op je computer, je i-pad of je mobiel; als je een tv met Youtube hebt kun je ook de les op je tv volgen.

Je kunt de les zo vaak afspelen als je wilt door opnieuw op de link te klikken.

De fysieke Yogalessen die in maart zijn gestopt worden per 6 april dus via internet voortgezet. Ontspanning is de basis voor energie en we gaan verder met het Yogaprogramma van dit jaar. Zodra het weer mogelijk is om fysieke lessen te geven, als de beperkingen voor samenkomsten worden opgeheven, zal ik jullie daarover weer informeren. Tot het zover is ontvangen jullie elke week digitale lessen.

Je vragen, wensen en suggesties zijn van harte welkom. Blijf gezond!

 

Seizoen 2019/2020 (in verband met de coronacrisis zijn de groepslessen momenteel opgeschort)

In groepslessen maken cursisten kennis met verschillende lichaamshoudingen (asana’s) die samenhangen met ademhalingsoefeningen (pranayama’s). In het begin staan meer eenvoudige houdingen centraal en geleidelijk komen ook meer subtiele houdingen aan de orde. De houdingen zijn echter zodanig dat iedereen de groepslessen kan volgen. Yogalessen zijn dus haalbaar voor iedereen. Mensen die niet lang kunnen staan kunnen de oefeningen ook zittend op een stoel doen.

Maandagen:

09.15 – 10.15 uur: ‘t Cromwiel in Steenbergen (9 december: aanvang 09.45 uur)

10.45 – 11.45 uur: ‘t Cromwiel in Steenbergen (9 december: aanvang 09.45 uur)

19.00 – 20.00 uur: ‘t Cromwiel in Steenbergen (9 december: aanvang 19.45 uur)

20.15 – 21.15 uur: ‘t Cromwiel in Steenbergen (9 december: aanvang 19.45 uur)

Dinsdagen:

19.00 – 20.00 uur: Wijngaarden Bolwerk 26 te Steenbergen

20.30 – 21.30 uur: Wijngaarden Bolwerk 26 te Steenbergen

Woensdagen:

10.00 – 11.00 uur: De Korenaere, Korenmarkt 7 te Bergen op Zoom

19.00 – 20.00 uur:  De Korenaere, Korenmarkt 7 te Bergen op Zoom

20.30 – 21.30 uur: De Korenaere, Korenmarkt 7 te Bergen op Zoom

 

De lessen beginnen met een beginontspanning om alle drukte achter zich te kunnen laten. Zodoende kan alle ontspannen aandacht op yoga worden gericht. Daarna volgt een warming-up van bepaalde spiergroepen afhankelijk van de houdingen die in de les worden behandeld. Na het centrale gedeelte van de les met de houdingen en ademhalingsoefeningen is er op het einde een eindontspanning. Een klassieke eindontspanning betekent dat alle onderdelen van het lichaam geleidelijk in samenwerking met de ademhaling ontspannen worden. Pas als het lichaam ontspannen is kan een nieuwe energie opnemen. Ontspanning is de basis voor de energie.

Een groepsles duurt een volledig uur van 60 minuten. U wordt gevraagd vijf minuten tevoren aanwezig te zijn om de les op tijd te kunnen beginnen. Per periode van negen weken zijn er evenzoveel groepslessen en u schrijft zich in principe ook in voor een periode van 9 lessen.

Het aantal cursisten in een groepsles is maximaal 12.

Als u zich groepslessen wilt gaan volgen, kunt u zich aanmelden en ter kennismaking een gratis proefles volgen. U kunt dan bezien of groepslessen bij u passen en daarna bepalen of u daarmee doorgaat. Als u zich definitief inschrijft krijgt u van de docente een inschrijfformulier.

Contact gegevens

Tel: 06-13634461 Gareelmakersdreef 30 4691 LR Tholen Wijngaarden Bolwerk 26 4651 AG Steenbergen.
Email: inga_de_voogd@hotmail.com website stats

Kamer van Koophandel

PremaYoga staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder inschrijvingsnummer 000024214558.

PrivacyverklaringInga de Voogd