BATC

 

Ik sta vandaag op 

door de kracht van de hemel,

het licht van de zon,

de luister van de maan,

de pracht van de vuur,

de snelheid van de bliksem,

de vaart van de wind,

de diepte van de zee,

de vastheid van de aarde,

de onbeweeglijkheid van de rots.

St. Patrick 

Energie

Bij verstoring van de natuurlijke energiestroom treden er blokkades op. Mensen kunnen blokkades dan ervaren als pijn in de schouders, nek of onderrug. Maar ook kunnen blokkades het natuurlijke gevoel van welbevinden verstoren.

Op basis van niet-reguliere diagnostiek bepaal ik hoe zit het met energie niveau en of er blokkades zijn.  In mijn praktijk bevorder ik de natuurlijke energiestroom bij mensen door het geven van bewuste bewegingsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Prikkeloverdracht

Tweede principe staat voor het herstel van interne fysieke en mentale communicatiesystemen in het lichaam. Als prikkeloverdracht stagneert betekend dat energie stroom is zeer laag in het lichaam. Als prikkeloverdracht optimaal is het voorkomt stagnatie in alle functies van lichaam en geest. De doorstromen van energie vind plaats in fysieke, energetische, mentale en universele lagen van ons lichaam.

Drainage

Derde principe gaat er om het verminderen van toxische belasting in onze lichaam en ook in onze geest. Schoon lichaam beïnvloed geest en ook schone geest beïnvloed lichaam.

Voeding

In deze principe gaat er om juiste, gezonde voeding. Het belang van goede voeding moet niet onderschat worden, maar ook niet overschat. Het gaat niet allen om fysieke maar ook geestelijke voeding. Verse voeding heeft meer voedingstoffen. Het is ook belangrijk te benoemen dat iedere persoon reageert heel verschillend op dezelfde producten.

Psyche

Het is niet alleen belangrijk voor je geluk, maar ook voor je gezondheid, om een ontspannen, plezierig en zinvol leven te leiden en dingen doen die je vitaliseren. Vijfde principe gaat er om het leren erkennen ziekmakende levenspatronen. Het bewustwording van gevoelens en emoties die kan je als communicatie middel ervaren. Je gevoel liegt nooit. Als iets voelt niet goed, dan betekend dat je psyche communiceert met je. Durf spontaan je hart en je intuïtie volgen.

 

Werkwijzer – het holistische mensbeeld

Wanneer we over een gezonde leven hebben, is de holistische visie op de mens het meest toepasbaar. Dit denkmodel heeft aantal uitgangspunten.

De mens functioneert op vier niveaus tegelijk:

  • het lichamelijke,
  • het psychische,
  • het sociale,
  • het spirituele.

Als Natuurgeneeskundige therapeut werk ik vanuit een holistische mens beeld of visie. Ik ga er vanuit dat een klacht ontstaat uit een verstoorde evenwicht in natuurlijke universele stroom van energie. Dit betekend dat er een blokkades zijn ontstaan. Deze blokkades ervaart mens als een klacht. Dit heeft te maken met ons gehele systeem als mens en het systeem waarin wij leven. Onze fysieke, psychische, sociale of maatschappelijke en spirituele welzijn wordt er in opgenomen.

Als verpleegkundige weet ik dat voor genezing van wonden zijn drie R heel belangrijk:

Rust, Reiniging  en Regelmaat. Ook als natuurtherapeut ben ik dat niet vergeten:

Rust  – voor lichaam en geest;

Reiniging  – voor  lichaam en geest;

Regelmatige levensstijl leiden.

In mijn behandelwijze pas ik toe eeuwenoude behandelmethodes waar in onschadelijke staan boven op in het volledige verbinding met natuurwetten.

Klik hier voor de toepassing van de vijf natuurgerichte principes